Twitter Feed

Who Is

who-is

Elza van Genderen [1964]

Moeder, echtgenote en daarnaast vooral ‘ondernemer’.

In 1991 begon ik als zelfstandig ondernemer. Duizenden Word-documenten heb ik opgemaakt, talloze templates heb ik ontwikkeld, PowerPoint presentaties of Excelsheets; ik draai mijn hand er niet voor om en in de loop der jaren leerde ik ontwerpen en kwamen er magazines, huisstijlen en zelfs websites uit mijn ‘koker’. Zo werd ik langzaam een creatieve nerd.

Heel tevreden en gelukkig met het werk dat ik deed, kwam er zomaar een idee. Een idee waarvan ik voelde dat ik er iets mee moest. Van het één kwam het ander en nu zit ik er midden in; logistieke oplossingen, stadsdistributie, mobiliteitsvraagstukken, verladingen en CityHubs. Ik bezoek events en spreek tal van mensen in de branche. Ik heb vertrouwen in het concept.

Nog steeds zit ik soms tot midden in de nacht achter mijn computer, bewerk ik tal van documenten en los ik nog steeds met drie klikken een probleem op waar iemand anders uren naar heeft zitten staren.

Maar er is een figuurlijke ‘overslag’ gaande en vol enthousiasme ga ik nu wéér recht op het doel af; een succes maken van CityServiceBike.

go greenpick orange

utima160200058

Als groenteboer heeft mijn vader 50 jaar lang ‘trouw’ vastgehouden aan één relatiegeschenk; een kist sinaasappels. Bij leven was mijn vader trots op mijn ondernemerschap en hij bewonderde mijn zelfstandigheid. Maar ik weet dat hij eigenlijk nooit ‘echt’ heeft begrepen wat ik nu allemaal aan het doen was.

CityServiceBike zou hij in de breedste zin van het woord begrijpen en hij zou het geweldig hebben gevonden. Een paard met wagen was ‘ultiem’ geweest, maar anno 2017 is CityServiceBike een geweldig alternatief. ‘Orange’ is daarmee een eerbetoon aan mijn vader.