Twitter Feed

Stedin kiest voor CityServiceBike

De monteurs van netbeheerder Stedin die slimme energiemeters installeren, komen voortaan op een elektrische bakfiets bij klanten langs in het Utrechtse stadshart. De monteurs laten hun dieselbusjes staan.

Zes slimme meter-monteurs gaan tot het einde van het jaar bij 8200 huishoudens en winkels in de stad op E-bakfietsen van CityServiceBike langs om de slimme meter te installeren.

Slimme zet van Stedin.

“Stedin heeft een van de grootste wagenparken van de Randstad’’, zegt Chief Operating Officer Judith Koole. “Onze collega’s zitten veel op de weg en rijden voornamelijk in stedelijk gebied. We kijken daarom continu naar oplossingen voor schoner vervoer. Dat kan met elektrische auto’s, maar dus ook op de fiets.’’ Het is voor het eerst dat Stedin op de fiets bij klanten langsgaat om de slimme meter te installeren. In 2017 voerde Stedin samen met CityServiceBike een succesvolle pilot uit in Utrecht. Of Stedin het ook in andere binnensteden gaat uitvoeren, wordt nog bekeken. Stedin wil dat uiterlijk 2020 alle woon-werkverkeer en zakelijke reizen van haar medewerkers schoon zijn en geen schadelijke stoffen uitstoten.